Uppsala Pharmacometrics Summer School

Uppsala Pharmacometrics Research Group har glädjen att bjuda in doktorander (och nyblivna doktorer) från hela världen till den 10:e upplagan av Uppsala Pharmacometrics Summer School (UPSS).

Datum: 15-26 augusti, 2022
Plats: Uppsala, Sverige

Avsedd för: doktorander och nyblivna doktorer (sedan augusti 2020)

Ämnen: Den första veckan kommer att fokusera på kovariat modellbyggnad, den andra veckan på PKPD-modellering av kontinuerliga och kategoriska data i NONMEM 7

Program: Föreläsningar, praktiska sessioner, gruppsarbete och studentpresentationer

Lärare: Mats O. Karlsson och kollegor

Förutsättningar:
1) Tidigare erfarenhet av NONMEM
2) Studenter kommer att uppmanas att lämna in ett abstrakt av ett analysproblem som de för närvarande arbetar med eller planerar att starta arbetet med inom en snar framtid
3) Studenter kommer även att presentera en poster baserad på inlämnat abstrakt.

Exempel på grupparbete: De sista två dagarna av båda kursveckor  kommer ägnas åt att problemlösning kring ett arbete med verkliga data, som deltagarna har tagit med sig. Detta har varit en uppskattad del av kursen för både de studenter som delat med sig av data och övriga gruppmedlemmarna som får utvidga sin praktiska erfarenhet. För dessa övningar frågar vi sökande om de har exempel med data som kan användas och därmed tillfälligt delas med medstudenter i gruppen.

Avgift: Kostnadsfri (transport, boende och mat ingår inte)

Resestipendium: Pharmacometrics Afrika bidrar med resestipendium för studenter inskrivna vid universitet i Afrika. Novartis resestipendium täcker resekostnader för upp till fem doktorander som är inskrivna vid universitet i utvecklingsländer. Du kan ansöka om bidrag i ansökningsformuläret för sommarskolan (se nedan).

Maximalt antal deltagare: 30

Ansökningsfrist var: 15 mars 2022

Kontakt: Anders Thorsted (anders.thorsted@farmaci.uu.se) och Simon Carter (simon.carter@farmaci.uu.se) Vänligen inkludera båda kontakterna i all korrespondens.


Extra: Ett antal rum på ett lämpligt vandrarhem (http://www.vandrarhemuppsala.se/en/) kommer att reserveras för kursdeltagare och ett program med sociala aktiveteter kommer finnas.

Covid-19: Pandemin med covid-19 kommer ha ändrats fram till augusti 2022 och kursdeltagare uppmanas därför kontrollera och följa svenska rekommendationer när de bokar sin resa. Kursen kommer inte att ges som onlinekurs om vi blir tvungna att ställa in årets kurs.

För mer information:
Om Uppsala: http://www.destinationuppsala.se/
Om Uppsala Universitet: http://www.uu.se/en 
Om forskningsgruppen i Farmakometri: http://www.farmaci.uu.se/research/pharmacometrics/
Om UPSS: http://www.farmaci.uu.se/research/pharmacometrics/UPSS/

Senast uppdaterad: 2022-11-10