Uppsala Pharmacometrics Summer School

Uppsala Pharmacometrics Research Group har glädjen att bjuda in doktorander från hela världen till den 12:e upplagan av Uppsala Pharmacometrics Summer School (UPSS).

Datum: 12-23 augusti, 2024
Plats: Uppsala, Sverige

Avsedd för: De som har en pågående doktorandutbildning

Ämnen: Den första veckan kommer att fokusera på kovariat modellbyggnad, den andra veckan på PKPD-modellering av kontinuerliga och kategoriska data i NONMEM 7

Program: Föreläsningar, praktiska sessioner, gruppsarbete och studentpresentationer

Lärare: Mats O. Karlsson och kollegor

Förutsättningar:
1) Tidigare erfarenhet av NONMEM
2) Studenter kommer att uppmanas att lämna in ett abstrakt av ett analysproblem som de för närvarande arbetar med eller planerar att starta arbetet med inom en snar framtid
3) Studenter kommer även att presentera en poster baserad på inlämnat abstrakt.

Exempel på grupparbete: De sista två dagarna av båda kursveckor  kommer ägnas åt att problemlösning kring ett arbete med verkliga data, som deltagarna har tagit med sig. Detta har varit en uppskattad del av kursen för både de studenter som delat med sig av data och övriga gruppmedlemmarna som får utvidga sin praktiska erfarenhet. För dessa övningar frågar vi sökande om de har exempel med data som kan användas och därmed tillfälligt delas med medstudenter i gruppen.

Avgift: Kostnadsfri (transport, boende och mat ingår inte)

Resestipendier: Pharmacometrics Africa har tillhandahållit resestipendier som kan sökas av doktorander från afrikanska universitet. Pharmetheus resestipendier kan sökas av doktorander som är inskrivna vid universitet i utvecklingsländer. Du kan ansöka om dessa bidrag i ansökningsformuläret för sommarskola (länk nedan).

Maximalt antal deltagare: 30

Ansökningsfrist: 24 mars 2024

Ansökan: https://doit.medfarm.uu.se/bin/kurt3/kurt/104320

Kontakt: Alzahra Hamdan (alzahra.hamdan@farmaci.uu.se) och Salma Bahnasawy (salma.bahnasawy@farmaci.uu.se)  Vänligen inkludera båda kontakterna i all korrespondens.

Extra: Ett antal rum på ett lämpligt vandrarhem (http://www.vandrarhemuppsala.se/en/) kommer att reserveras för kursdeltagare och ett program med sociala aktiveteter kommer finnas.

För mer information:
Om Uppsala: http://www.destinationuppsala.se/
Om Uppsala Universitet: http://www.uu.se/en 
Om forskningsgruppen i Farmakometri: http://www.farmaci.uu.se/research/pharmacometrics/
Om UPSS: http://www.farmaci.uu.se/research/pharmacometrics/UPSS/

Senast uppdaterad: 2024-01-24